Dynor utemöbler

Dynor utemöbler

Utemöbler med dynor

När man ska sitta utomhus så kan detta bli en aning obekvämt då möbler kanske är kalla och lite blöta i hörn och i håligheter. Det här löser man med dynor för utemöbler, men det är också viktigt att man väljer en dyna som är skön att sitta på och som är enkel att underhålla. Det finns en massa olika motiv och designen kan göra att man upplever ett visst båtmotiv eller kanske något som påminner mer om strandlivet. När man lämnar uteplatsen så kan det vara bra att se till att plocka undan dynorna och förvara dessa på ett torrt sätt så att de fortsatt är trevliga att sitta på. Har man djur så är det också smart att tänka på hur man får bort hår som kan leda till allergiska reaktioner hos vänner och familj då de kommer och hälsar på och slår sig ned på en dyna.

Praktiska dynor

De flesta vill ha praktiska dynor på utemöblerna. Dels så ska dynorna ha perfekt passform så att de ligger rätt och dels så vill man inte ha alltför tunga saker som känns jobbiga att släpa in och ut. Om man inte vill att en dyna ska röra för mycket på sig så gäller det att det finns en ihålighet i möbeln i vilken man lägger i dynan. Det kan också hjälpa med snören som man fäster baktill och som gör att dynan inte glider omkring. Även om det är otroligt snyggt med vitt så kan det vara klokt att välja färger som inte blir smutsiga så fort. Svart, randigt och andra mönster gör sig bra på utemöbler.

Snygga och bekväma material

Dyna för trädgårdsmöbler

Dyna till utemöbler

Det är klart att man ska välja ett material som man gillar rent designmässigt men tänk också på att det ska vara lätt att göra rent. Även om plastigare tyger har den fördelen att spill lätt rinner av och torkas bort så är syntetiska material inte så sköna att sitta på då de lätt blir svettiga. Bomull är oslagbart, och bomull är lätt att hålla rent i en vanlig tvättmaskin. Dynorna har tvätt instruktioner som man ska följa för att inte tappa form och färg.

Underhåll

Dynorna är en viktig del av uteplatsen och utemöblerna. Det kan vara bra att ha en förrådsplats som finns nära uteplatsen så att man snabbt kan ta fram dynor då dessa behövs. Förrådet ska vara torrt så att man inte får problem med mögel på dynorna då de ligger undanstuvade under vintern. Sedan så gäller det att med jämna mellanrum tvätta och laga då det kanske har fallit av detaljer som snören och knappar. För att bli av med hår från fyrbenta vänner så bör man ha en liten klisterrulle som man snabbt rullar över dynan så att den blir säker för allergiska vänner som vill sitta på den.