Hammock

Hammock i trä

Vi hammock i trä

En soffa som gungar, kan det vara något? Ja, det är det många som tycker för hammocken är en populär svensk möbel som man sommartid finner på många uteplatser. Det här är en soffa som hänger på ett stativ och som man kan gunga i. En hammock kan vara mysig då man vill vila en stund såväl som då man vill sitta tillsammans med vänner och gunga lite fram och tillbaka medan man dricker kaffe och pratar strunt. För att välja rätt hammock så måste man tänka på saker som material och konstruktion, sedan så gäller det att ta hand om den här utemöbeln på rätt sätt för att den ska hålla länge.

En bra hammock

En bra hammock har gott om plats, är bekväm att sitta i och dessutom så bör den inte gnissla. Det kan bli riktigt irriterande då man vill vila en stund i hammocken och inte kan göra detta för att rörelsen leder till ett högljutt gnissel. Det är också viktigt med gott om plats. Om sätet inte är tillräckligt djupt så kommer man inte att sitta bekvämt och det är heller inte läge att ligga i hammocken. En annan sak man ska betänka är det där med stabilitet. Det gäller att hammockens stomme och stativ klarar av vikten och rörelsen man kommer att utsätta den för.

Viktigt att tänka på

Stålhammock

Hammock i stål

Nu är det förstås så att man inte kan se sin hammock-möbel som en gigantisk gunga för barn och vuxna. Om man utsätter en vanlig hammock för alltför mycket rörelse så finns det risk för att den går sönder. Det här är trots allt en möbel och inte en leksak och det får man inte glömma bort. För att ta hand om möbeln så ska man se över den med jämna mellanrum och genast laga om en fjäder lossnar. Dynorna som man lägger i sätet har begränsad livstid och det får man räkna med. Om man har en trähammock så kan man behöva ta hand om träet som påverkas av regn och utomhusmiljön. Under vinter så gäller det att man förvarar möbeln på en torr och säker plats. Är det en metallhammock så måste man undvika vatten som kan leda till rost såvida metallen inte är behandlad för att klara lite väta. Det kan också vara bra att välja en modell med gung-lås så att man kan välja att låta soffan stå still då man vill detta.

Var kan man köpa hammockar?

Man kan köpa hammockar i möbelbutiker såväl som online. Det är rätt vanligt att bygghandlare erbjuder några olika modeller inför sommaren men om man är petig med stil och märke så ska man satsa på att köpa hammock online där man finner ett större urval. Det är viktigt att satsa på hög kvalitet så att man kan njuta av hammocken under många år och uppleva att det är en möbel som man verkligen trivs i.