Hängmatta

Hängmattor

Hängmattor i trädgård

Finns det något mysigare än att vila en stund i trädgården och kika upp i trädens lövverk samtidigt som man lyssnar på ett intressant radioprogram? Den som har en hängmatta har med största sannolikhet testat detta. I hängmattan så ligger man bra, och det oavsett om man har hängt upp den mellan två träd eller har en ställning som gör det möjligt att använda den precis var som helst. Nuförtiden så finns det moderna hängmattor som är till för fler än en person och som är gjorda för att ge en perfekt balans mellan rörelse och stabilitet.

Vad är en hängmatta?

En hängmatta är precis som det låter, en slags matta som man hänger upp för att sedan lägga sig i. Nu är det inte så att man kan ta en vanlig matta och räkna med att den kommer att fungera fint som hängmatta, men man kan se att många hängmattemodeller har samma design och stil som en trasmatta. Det rör sig alltså snarare om ett tygstycke som är tillräckligt starkt för att bära en person som ligger i det. Traditionellt sett så har man fäst hängmattor mellan träd men idag så finns det moderna lösningar som ger mobilitet.

För en eller fler

Man kan ha en singelhängmatta där ingen annan får plats och frågan är om inte det här är bekvämast. Då man slipper dela mattan med någon annan så får man ju vara ifred och man bestämmer själv hur mycket det ska gungas fram och tillbaka. Har man barn så är det dock så att man får inse att de också vill ligga i mattan och då kan det vara skönt med lite mer utrymme. Barn är inte alltid med på det att man ska vila i mattan och ser den hellre som en stor gunga. Det kan vara riktigt mysigt att krypa upp i hängmattan med en bebis som ska sova för att sedan låta gungeffekten leda till snabbare sömn och garanterat mys.

Stativ för hängmattor

Hängmattestativ

Stativ för hängmatta

Det går att flytta runt hängmattor och har man en massa träd i sin trädgård så kan man ju välja olika lägen. Nu är det rätt jobbigt att hålla på och fästa och plocka av hängmattan och därför så kan ett stativ som är speciellt framtaget för mattan vara att rekommendera. På stativet så är det enkelt att fästa mattan och man kan flytta omkring på den precis hur man vill. På så vis kan man en regnig eftermiddag vila en stund i vardagsrummet för att nästa dag njuta av solen i trädgården.

Nya modeller av hängmattor är gjorda i material som är mycket slittåliga och som klarar av att utsättas för vatten. Dessutom så är nyare modeller gjorda för att vara enkla att hålla rent och det är verkligen viktigt när man vill ligga och sova i mattan utan att behöva störas av smuts som hamnat i den då barnen har gungat och lekt.