Hängstol

En hängstol i Rottingmaterial

Hängstol i Rotting

Den som tycker att det är mysigt att sitta i möbler som rör på sig har säkert redan en hammock eller hängmatta, men det finns mer att inreda med för bekvämt sittande. Med en hängstol så kan man mjukt gunga fram och tillbaka, och det här kan kännas extra mysigt då man vill vila en stund. Barn och unga tycker särskilt mycket om att ha hängstolar i sina rum för det här är en slags blandning av möbel och leksak. Om man har inrett med en eller två hängstolar i vardagsrummet så gäller det dock att man instruerar husets invånare om hur dessa ska användas för att inte slitas ut alltför snabbt. Kvalitet på konstruktion kommer att påverka hur länge stolen håller, men man kan inte utsätta den för vad som helst och tro att den kommer att hålla för evigt.

Vad är en hängstol?

Då man talar om en hängstol så menar man en stol som inte har ben som den står på. En hängstol hänger istället fritt över golvet vilket betyder att man får en viktlös känsla då man sitter i den. Man kan fästa stolen i taket eller i ett stativ, och beroende på det rep som används för att hänga upp stolen så kan man få guppig effekt eller enbart sväva fram och tillbaka över golvet. Det man måste tänka på är det där med höjd så att man inte upplever att det är för nära eller för långt från golvet. Här brukar det vara så att man får olika fästpunkter så att det blir enkelt att ställa in rätt höjd. Stolen kan ha en utformning där man sitter som i en liten bubbla eller där man omges av tyg. Det finns många olika varianter så det är bara att testa sig fram för att finna den som man tycker bäst om.

Fästa i taket eller i stativ

Hängstolar i stativ

Hängstolar fästa i stativ

Det är viktigt att betänka om man vill ha en hängstol som man fäster i taket eller som har ett stativ som man kan flytta omkring på. När man fäster i taket så blir man begränsad till en plats i huset medan ett stativ kan flyttas runt. Stativet är praktiskt men här får man inte samma svävande effekt som då man hänger stolen i taket. Dessutom så tar stativet mycket mer plats så det gäller att ha utrymme för detta för att man verkligen ska kunna gunga i hängstolen.

Bra hängstolar

Bra hängstolar är gjorda av tåliga material. Dessutom så ska man sitta bekvämt utan känsla av att stativ eller hänganordning riskerar att gå sönder då man rör sig i stolen. Det är viktigt att man finner en hängstol som är stabil och stadig utan att för den sakens skull se alltför massiv ut. Det är ju den lätta känslan som är så cool med denna möbel som fortsatt är en favorit både bland barn och bland vuxna.